Vprašanje – Ali lahko umetna trava pobledi?

Odgovor - Dodatek edinstvenega stabilizatorja UV in posebna sestava vlaken trave prepreči razbarvanje umetne trave. Dodatek je preizkušen v najbolj zahtevnih razmerah, tako intenziven dež kot sonce in močna toča ne povzročajo nobenih težav. GreenStudio na vse svoje produkte nudi deset-letno garancijo, ki zagotavlja, da se trava ne bo razbarvala.

Vprašanje – Kaj pa glede korenin, krtin ipd… ?
Odgovor - Namestitev filca pod umetno travo v veliki meri ustavi korenine in plevel pred vdorom le teh skozi površino umetne trave . Spodnja plast umetne trave je sestavljena iz zelo močne tkanine in plasti lateksa, ki preprečuje, da krt doseže površino.


Vprašanje – Ali umetna trava potrebuje vzdrževanje?


Odgovor - Kot večina stvari, tudi umetna trava potrebuje minimalno vzdrževanje. Zalivanje, gnojenje, odstranjevanje plevela - te stvari so za vedno odpravljene. Naravne odpadke, kot je listje, ki odpada iz dreves in semena iz okoliške vegetacije je potrebno odstraniti z uporabo puhala za listje ali preproste ščetke oz. grabelj. Priporočamo pa krtačenje umetne trave enkrat do dvakrat mesečno.

Vprašanje – Kje lahko namestimo/položimo umetno travo?
Odgovor - umetna trava je bolj uporabna, kot si lahko predstavljate. Načeloma se lahko namesti kjerkoli si želite zelenih površin, kjer naravna trava ne raste pravilno ali je vzdrževanje prezahtevno.

Nekateri primeri pogoste uporabe:

  • domači vrtovi
  • vrtovi poleg podjetij in pisarn
  • strešne terase
  • rančih
  • ob bazenih
  • na sejmih
  • razstavna okna in notranjost trgovin
  • pod ali okoli otroških igral
  • razna igrišča

Vprašanje – Ali lahko uporabljamo žar na umetni travi? Kaj je z cigareti in ognjem?
Odgovor – Cigaretni pepel ali vroč premog iz žara na vrtu bo povzročil ožganino, ne bo pa povzročil ognja na umetni travi. Dejstvo, da se umetno travo uporablja za letališke vzletno-pristajalne piste in v Formuli 1, kažejo, da je bila pozitivno ocenjena na intenzivnih testiranjih z vnetljivimi tekočinami in na prostorih kjer je maksimalna obremenitev. Umetna trava je ognja varna.
       
Vprašanje – Ali je umetna trava lahko nameščena na vzpetini?
Odgovor – Umetna trava se lahko namesti kjerkoli. Tudi naši strokovnjaki za montažo bodo z veseljem razpravljali z vami o posebnem pristopu pri namestitvi umetne trave na kakršnikoli podlagi.

Vprašanje – Kaj pa nered, ki ga povzročijo živali?
Odgovor – Nered za živalmi oziroma iztrebki se razgradijo in izginejo sami po sebi čez določen čas. Iztrebke velikih živali, pa je najbolje odstraniti ročno, tako kot bi to storili tudi na naravni travi. Urin in ostali izločki so neškodljivi in ne bodo razbarvali vlaken.

Vprašanje – Ali je umetna trava na otip enaka naravni?
Odgovor - Njena edinstvena sestava vlaken omogoča, da umetna trava izgleda kot naravna trava.
Presenetila vas bo ne le po svojem naravnem videzu, temveč tudi s svojimi mehkimi in pokončnimi vlakni. Če želite vedeti ali umetna trava tudi v resnici izgleda kot naravna, prosimo stopite v stik z nami in se prepričajte sami kako fantastična je.